fbpx

12 Σημάδια ότι μπορείτε να γίνετε επιχειρηματίας

12 Σημάδια ότι μπορείτε να γίνετε επιχειρηματίας

του Grant Cardone

Σχεδόν κάθε άρθρο που θα διαβάσετε σχετικά με την επιχειρηματικότητας, αναφέρει ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους. Και ακόμα πολλά άρθρα τονίζουν ότι κάποιος για να είναι επιτυχημένος, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που συνδέονται με επιτυχημένους επιχειρηματίες: ισχυρή ηθική, πειστικότητα, επιμονή, πειθαρχία.

Για πολλούς επιχειρηματίες αυτό που συνέβαλε στην απίστευτη επιτυχία τους δεν ήταν αυτά που η κοινωνία παραδοσιακά θεωρούσε ως πλεονεκτήματα. Άνθρωποι όπως John D. Rockefeller, Henry Ford, Oprah Winfrey δεν απέκτησαν ό,τι έχουν ακολουθώντας το στενό μονοπάτι των γκουρού του management.

Άρα μην πιστεύετε όσα οι άλλοι σας λένε. Ίσως τα ελαττώματα σας να είναι τα ταλέντα σας!

Εδώ είναι 12 σημάδια που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ελαττώματα, αλλά τα οποία μπορεί πραγματικά να είναι οι ενδείξεις ότι είναι γραφτό να γίνετε επιχειρηματίας.
1. Μισείτε το status quο– Δεν είστε από αυτούς που είναι απαθείς ούτε όμως σας αρέσει να ακολουθείτε την πεπατημένη.

2. Βαριέστε εύκολα-Βαριέστε εύκολα και οι γύρω σας, σας βλέπουν συνήθως σαν ένα πρόβλημα. Αλλά δεν είναι ότι σας συμβαίνει κάτι άλλο εκτός από το ότι βαριέστε δραστηριότητες που δεν είναι αρκετά προκλητικές για εσάς.

3. Έχετε απολυθεί από διάφορες δουλειές – Το να είστε απλά ένας τροχός είναι πολύ δύσκολο για εσάς, αφού θέλετε να δημιουργήσετε κάτι απ’ το οποίο οι υπόλοιποι να εμπνευστούν και στο οποίο να συνεισφέρουν, και αυτό μπορεί να σας έχει οδηγήσει κάποια φορά στην απόλυση.

4. Σας ονομάζουν επαναστάτη – Γνωρίζετε ότι το μεγαλείο βρίσκεται έξω από τα πλαίσια της συμμόρφωσης και μάλλον οι πολιτικές, νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις δεν ισχύουν για εσάς.

5. Αντιστέκεστε – Έχετε ένα μακροσκελή κατάλογο από αντιδράσεις αντίστασης στους γονείς σας, στους καθηγητές σας και στα αφεντικά σας. Δεν ακολουθείτε τις νόρμες της ομάδας ή της κοινότητας στην οποία δουλεύετε και ζείτε.

6. Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε οτιδήποτε – Πάντοτε σκέφτεστε πώς θα μπορούσατε να κάνετε τα πράγματα καλύτερα.

7. Δεν είστε καλοί στο κάνετε κοινωνικές συζητήσεις – Έχετε δυσκολία στο να κάνετε κοινωνικές συζητήσεις. Αυτού του είδους οι συζητήσεις στις οποίες άλλοι αισθάνονται άνετα , το θεωρείτε χάσιμο χρόνου και νιώθετε άβολα.

8. Σας έχουν εκφοβίσει στα νιάτα σας – Πιθανόν να σας έχουν έντονα κριτικάρει ακόμα και εκφοβίσει ως παιδί ή έφηβο. Το γεγονός αυτό μπορεί να σας οδήγησε να διαπρέψετε και να αποδείξετε στον κόσμο ότι είστε πράγματι μια υπολογίσιμη δύναμη .

9. Είστε παθιασμένος – Μπορεί να σας έχουν ονομάσει ψυχαναγκαστικό γιατί όταν ξεκινήσετε κάτι έχετε δυσκολία να το αφήσετε. Μην αφήνετε κανέναν να σας πείσει ότι πρόκειται για μια ασθένεια ή ανεπάρκεια. Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες βυθίζονται εντελώς στο όραμά τους. Ο Howard Schultz είχε κολλήσει με τα Starbucks, ακόμη και όταν η οικογένειά του προσπάθησε να τον πείσει να τα παρατήσει.

10. Φοβάστε να είστε μόνος σας – Ο επιχειρηματίας που κρύβετε μέσα σας φοβάται να εμφανιστεί μόνος του και επίσης τρομοκρατείται αν δεν το κάνει.
Αυτός ο φόβος είναι τόσο κοινός στην κοινωνία μας, επειδή μας έχουν μάθει ότι η επιχειρηματικότητα είναι πιο επικίνδυνη από το να βρεις «μια καλή δουλειά». Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αστάθεια και στα δύο.

11. Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε – Δεν μπορείτε να πάτε για ύπνο το βράδυ γιατί δεν μπορείτε να αφήσετε τις σκέψεις σας. Το επόμενο πρωί μπορεί να σας βρει με την ιδέα της προηγούμενης μέρας να σας βασανίζει.

12. Δεν ταιριάζετε σε νόρμες – Πάντα νιώθατε λίγο άβολα. Μέχρι να συνηθίσετε την ιδέα ότι στην πραγματικότητα είστε διαφορετικοί από τους περισσότερους ανθρώπους, θα μπορούσε να είναι πρόβλημα ή μάλλον το κίνητρο που χρειάζεστε για να βγει ο επιχειρηματίας από μέσα σας!