fbpx

Μήπως ο φόβος σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια επιχείρηση;

Μήπως ο φόβος σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια επιχείρηση;

Του Michael Lazerow
Πηγή: http://www.linkedin.com/today/post/article/20130318143953-1714080-is-fear-stopping-you-from-starting-a-company

2a1efe9

Έχετε κάνει ό, τι έπρεπε να κάνετε. Αποκτήσατε ένα πτυχίο. Μπορέσατε κ αποκτήσατε την πρώτη σας δουλειά. Μέχρι τώρα έχετε προαχθεί μερικές φορές. Και τώρα είστε αφοσιωμένοι στο LinkedIn όπως κάθε καλός επαγγελματίας πρέπει να κάνει.
Μπορεί τώρα να παίρνετε αρκετά χρήματα, περισσότερα χρήματα από ό, τι είχατε σκεφτεί ποτέ. Είστε παντρεμένος και τώρα έχετε ευθύνες – παιδιά, μια υποθήκη, γονείς οι οποίοι μπορεί να ζουν από τις αποταμιεύσεις τους.

Αλλά δεν ζείτε τη ζωή που έχετε οραματιστεί. Μπορείτε να πείτε ότι τη ζείτε. Αλλά να είστε ειλικρινής. Απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σας. Αφήστε το φόβο στο πλάι. Παραδεχτείτε το.
Η πολύ καλή δουλειά για την οποία έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για χρόνια και χρόνια τώρα είναι φυλακή σας.
Αυτό που δεν καταλάβατε τότε το συνειδητοποιείτε τώρα. Θα έπρεπε να μην είχατε κάνει ό,τι κάνατε. Θα πρέπει τώρα να κάνετε ό, τι θέλατε να κάνετε, ό, τι θα σας έκανε να ευτυχισμένους, και ό, τι θα σας έδινε την ελευθερία να ζήσετε τη ζωή που θέλετε.

Και ΑΥΤΟ είναι να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Δεν δημιουργήσατε δική σας επιχείρηση, γιατί ήσασταν φοβισμένος. Δεν είχατε τα χρήματα να το κάνετε. Δεν είχατε το χρόνο. Δεν το κάνατε. Αυτό είναι ένα γεγονός.
Μην ανησυχείτε. Δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, η οποία είναι η μόνη ελπίδα για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε. Αλλά αν δεν δράσετε τώρα ή σύντομα, μπορεί να είναι πολύ αργά. Και το να εγκαταλείψετε το σημερινό σας μονοπάτι για ένα πιο εποικοδομητικό, μπορεί να είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο απ το να συνεχίζετε να εξαργυρώνετε κάθε μήνα το μισθό σας.

Αν όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα (και αυτό μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να συμφωνήσουμε ), είναι αυτό: Η “ασφάλεια” του κράτους τελείωσε. ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Και δεν επανέρχεται.
Η κοινωνική ασφάλεια έχει πτωχεύσει. Το γνωρίζουμε. Το πρόγραμμα, όπως και πολλά άλλα στις ΗΠΑ, είναι ένα γιγαντιαίο σύστημα Ponzi! Τα χρήματα που πληρώνουμε σήμερα για την κοινωνική ασφάλιση πηγαίνουν για να επωφεληθούν άλλοι!

Ασφάλεια στην εργασία; Ξεχάστε το. Υποθέστε ότι απολύεστε. Δεν έχει σημασία σε τι βιομηχανία εργάζεστε, καλύτερα να περιμένετε να συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα.
Η ασφάλεια της κυβέρνησης τελείωσε. Η ασφάλεια της εργασίας τελείωσε. Η Χρηματοοικονομική ασφάλεια τελείωσε. Νιώστε το. Γίνετε ένα με αυτό. Και αρχίστε να δράτε.

Μήπως το προσωπικό οικονομικό μέλλον σας φαίνεται όπως η Κίνα και η Βραζιλία; Ή μήπως Ελλάδα; Οι αποφάσεις που κάνετε σήμερα για να οικοδομήσετε το μέλλον θα καθορίσει τη μοίρα σας.
Υποστηρίζω ότι το να επενδύετε τα χρήματα στο μέλλον σας είναι μια καλύτερη επένδυση από το να επενδύετε 10 ώρες την ημέρα, και πιθανώς πολλά Σαββατοκύριακα, προσπαθώντας να δημιουργήσετε τα χρήματα κάποιου άλλου, κάποιου που μπορεί να σας απολύσει πολύ σύντομα.

Ας πούμε ότι κερδίζετε $ 120.000 ανά έτος, ένας υγιής μισθός για έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία. Από αυτά, 48.000 δολάρια πηγαίνουν στο κράτος. Έτσι σας η αμοιβή σας είναι πραγματικά 72.000 δολάρια, ή 6.000 δολάρια / μήνα. Αυτή είναι η επένδυση που θα κάνετε στο μέλλον σας, είναι το κόστος ευκαιρίας σας.
Τώρα, το παλιό μοντέλο ήταν να είναι κανείς σκλάβος σε μια εταιρεία, να κερδίζει αρκετά για να «επιβιώνει» και να στηρίξει την οικογένειά του με την ελπίδα ότι θα «ανέβει» και θα κάνε πολλά χρήματα σε μια δεκαετία (ή δύο). Λοιπόν, τώρα που χρυσές payday έχουν συνθλιβεί, η μόνη λύση είναι η αλλαγή.

Οι επιχειρηματίες να επωφεληθούν από την αλλαγή. Η αλλαγή είναι μούσα τους, καταλύτης τους, εραστής και προστάτης τους.
Η αλλαγή μασά και φτύνει τους εργαζόμενους, τους εργοδότες και το status quo για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Η αλλαγή εξετάζει τα παραπάνω ως προσωρινά εμπόδια που μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.
Ο φόβος σας κρατά πίσω.

Ξεκινώντας μια εταιρεία σας παρέχει δύο βασικά πλεονεκτήματα: την ευελιξία και ένα μέλλον ευημερίας όπου θα ελέγχετε το πεπρωμένο σας. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο όταν έχεις μια επιχείρηση είναι ότι είμαι σε θέση να μπορώ να πάω να δω τα παιδιά μου στο σχολείο όποτε θέλω. Δουλεύω πιο σκληρά από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά το κάνω περισσότερο με τους όρους μου από ό, τι οποιοσδήποτε άλλος.

Είμαι ρεαλιστής. Ξέρω ότι δεν είναι όλοι σε θέση να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση. Οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν. Οι ευθύνες δεν φεύγουν. Αλλά όσοι από εσάς που είστε σε θέση να επενδύσετε στον εαυτό σας και το μέλλον σας, κοιτάξτε στον καθρέφτη και ρωτήστε τον εαυτό σας αν ο φόβος σας κρατάει πίσω.
Αν ναι, τότε αντιμετωπίστε τον και αρχίστε να ζείτε τη ζωή που θέλετε.